Bestill høstens lokalmat direkte fra våre produsenter

M

Bestill høstens lokalmat fra Numedal med nærområder direkte fra våre produsenter. Bla; Ferskt lam av Spælsau, stabburstørka pinnekjøtt, lammerull, økologisk honning og syltetøy, ferskt haust kje og villsau, spekepølser, filet og stek av elg, rein, lama og lam, rakfisk og mye mer.

NORDRE BERGAN GARD – LAM AV SPÆLSAU, FERSKT, FENALÅR, PINNEKJØTT

Nå kan du bestille ferskt lam for levering fra midten av september,  ferdig partert og vakumpakka, og pinnekjøtt og lammerull for levering i nov/des. Vi har igjen basstaugrøkt  fenalår og tar i mot bestilling på lokalmat til selskaper og catering fra kjøkkenet på Rollag Stasjon.

  • Ferkst lam, helt 16-24 kg, kr. 190,- pr. kg.
  • Ferskt lam, halvt 8-12 kg, kr. 210,- pr.kg.
  • Pinnekjøtt, stabburstørka kr. 290,- pr.kg.
  • Pinnekjøtt, bastaugrøkt kr. 310,- pr. kg.
  • Lammerull, håndlaget uten kunstige tilsetningsstoffer, ca. 250 gr. kr. 120,- pk.
  • Fenalår, bastaugrøkt, ca 2-2,4 kg, kr. 410,- pr. kg.
  • Spælburger av lam og storfe, 4 stk. ca 400 gr. kr. 115,- pr. pk. Div stykningsdeler Spæl-lam

Sauene går på utmarksbeite i Nore, Vegglifjell og i Trillemarka/Rollagsfjel og stabburet på gården brukes til tørking og modning. På nabogården er et bastaug som har vært i bruk over 300 år hvor kjøttet røykes på gamlemåten.

 Ferskt lam og pinnekjøtt kan hentes etter avtale på Rollag Stasjon eller leveres mot frakt kr. 80,- mellom Numedal og Oslo.

Sissel Hanssen-Bergan : Tlf. 920 63 705,  sissel@nordrebergan.no

Nordre Bergan, Vrågåvegen 387, 3626 Rollag

Facebook: Nordre Bergan gard

 

UVDALSLEIVEN TRADISJONSBAKST baker kling, flatbrød og rømmebrød.

Høsten er en travel tid og julesesongen begynner så smått.  Bestillingsfristen  for levering til jul er 1. desember, gjerne før 🙂

Hanne: tlf. 918 66 937, post@uvdalsleiven.no

Sjekk vår hjemmeside www.uvdalsleiven.no som  har eget bestillingsskjema.

 

ØKOLOGISK HONNING OG SYLTETØY FRA GARDÅS-SKOGEN

Vi har vært økologisk godkjent i snart 20 år og produserer gras, juletrær, bær, honning og ferske utsprøyta bringbær og jordbær. Vi har i dag 90 bifolk som lager den gode honningen som  i 2017 ble kåret til en av de beste under NM i honning og ble representert på Grûne Woche i Berlin i 2018.  

I tillegg til sommerhonning er vi så heldige at vi kan ta med oss bikubene til Blefjell og Blestølen. Her finnes det mengder av lyng som legger grunnlaget for vår ettertraktede Lynghonning fra Blefjell og Numedal i tillegg har vi solrike hyttetomter med panorama-utsikt for salg på Blestølen Hyttegrend.  

Mona om honning og bær: Tlf. 930 91 018, monab@outlook.com

Halvor om hyttetomter: Tlf: 485 07 020, h-garaas@online.no

www.gardaas-skogen.net

 

LOKALMATBUTIKK PÅ RØDBERG – KIRKEBYGDA PRODUKTER.

Vi foredler råvarer fra skog og fjell – Smådølkurv, Uvdalspølse, Lamapølse, Spikji fenalår i bit, Spikji elgkjøtt, Spikji Lama, elgkarbonader, urtekrydder, syltetøy og geleer mm.

Vi har også –  saltsteamet lammekjøtt, filet og steik av lam, kalv, rein, elg og lama, sesongvarer – pinnekjøtt og lammerull, rakfisk og en spennede ostedisk og mye mer.

Velkommen til vår butikk i Rødberg sentrum, åpent man-tors 10-17, fre 10-18, lør 10-15.                    Tlf. 32 74 30 17, epost: post@uvdalsrosa.no

 

STORDALEN GARDSBRUK I TINN,  Spælsau, Villsau, Geiter, Kje, Telemarksfe. 

Vi brukar minimalt med kraftfor, og er grovforbasera

NB!  Bestillingsfrist er 5. sept., leveres ut etter 16/9, fortløpende etter nærmere avtale

Villsaulammeslakt, partert i nakke, bog , ribbeside, slagside/rull, lår.                                                     Hele eller halve slakt. Veier ca 12-14 kg. Kr 175.- pr. kg. 

Haust kje slakt, partert som ovenfor. 

Hele eller halve slakt. Veier ca 8-12 kg. Kr 175.- pr. kg.

Vi har også osteproduksjon av geit og litt kumelk. 

Rjome, smør, kvit og brun ost etter Tinn tradisjon.

Gardsbakeri med bakst av lokal av Trollpotet , Tinnlefse og Brau.

Bestilling: bstordalen@gmail.com  eller til Barbro Stordalen mob. 906 42 304

Følg oss på FB, Stordalen Gardsbruk.

 

 NABOKJERRINGAN  – Nabosnabben,  Rødliste pølsa og elgpølsa Skrubben. 

Pølsene er produsert på storfekjøtt fra våre egene gårder samt elg fra Rollagsfjell og er laget for å nytes i  selskap med gode venner- eller å «maule» helt alene J

Vi har også for salg skuffekake boka vår og tar på oss små og store oppdrag med i underholdning og snekrer sammen noe som passer for det enkelte ønske. Ta kontakt med oss om pris m.m.

Pølser og bok kan kjøpes på de fleste butikker i Numedal.  Eller ved å kontakte en av oss nabokjerringer. 

Haldis: tlf.932 21 471, haldis@nabokjerringan.no

Laila: tlf 40489992, ( Julehuset) la-ve-so@online.no