Vellykket Matfestival 2015 er over

 

Matfestivalen 2015 er vel overstått og vi takker alle som bidratt til noen fantastiske dager i Rollag / Numedal. Vel møtt igjen neste år 🙂

Vi serverer et rykende ferskt «Mat-teater» sammen med en fantastisk 6-retters lokalmatmeny.

Kokkene i Numedalsgruppen, anført av Chef Jonas Lagerstrøm fra det Svenske kokkelandslaget lager en spennende meny kun basert på lokale råvarer med tilhørende drikkepakke. Men det serveres ikke bare lokal mat og drikke denne kvelden. Dere får være med på premieren av vårt helt nye mat-teater med «Søstrene på Skauen» sammen med dyktige folkemusikere i Numedal spel- og danselag.

Har du ikke hørt om Søstrene på skauen? Det er en utrolig historie. For over 400 år siden krøp nemlig Søstrene ut av berget på Bærumskanten på den tiden Christian Kvart drev jernverk der.  Da kongen flyttet virksomheten til Kongsberg, dro Søstrene etter og derfra tuslet de langs slepa til Numedal og inn i Trillemarka. De kan fortelle mye om livet på gårder og setre og bergverk som de har opplevd gjennom et veldig langt liv, samt lokalhistorie og Norgeshistorie – på rappkjefta vis og med glimt i øyet.  De trives særlig godt i festlig lag med staute karer, og gjerne en liten dram attåt. Vi tror dette blir spektakulært, kanskje litt vulgært men helt sikkert en minnerik og morsom opplevelse.

Se den morsomme filmen og les mer om Søstrene på Skauen i Laagendalsposten 

Festivalrestauranten med mat-teater foregår i teltet ved siden av kommunehuset i Rollag.