Matfestival 25. juni til 28. juni 2015

M

Matfestivalen i Numedal for tredje gang

Matfestivalen ble arrangert første gang i 2013 med stor suksess.  Det ble servert middag til over 600 gjester i en 24 timers restaurant på Rødberg.

I fjor var det festivalrestaurant, salgsboder og kafe i to dager på Rødberg hvor bla. koke- og kulturboken «Mat fra Numedal» høytidelig ble lansert og «åpnet» av Fylkesmannen.  Festivalen var også en dag på Rollag Stasjon, hvor det ble servert lokal håndmat og show med Klaus Sonstad på scenen på spor 3.  Arrangementet på Rollag ble besøkt av ca. 350 personer, noe vi var godt fornøyd med.  I år samler vi festivalen midt i dalen i Rollag sentrum og utvider til fire dager med lokal mat, drikke, kurs, kokker, kultur og ikke minst konserter.

Ungdommens Matfestival

I år serverer vi flere spennende nyheter og en helt egen Undommens Matfestival dag fredag 26. juni med kokkekurs – les mer her og konsert med Donkeyboy – les mer her og Valkyrien Allstars – les mer her.  Både kurs og konserter er for alle andre som har lyst til å være med – så har du lyst til å lære og oppleve er det bare å henge seg på!  Kjøp billetter her.

Festivalrestaurant med mat-teater

Vi serverer også et rykende ferskt «Mat-teater» sammen med en fantastisk 5-retters lokalmatmeny.

Kokkene i Numedalsgruppen, anført av Chef Jonas Lagerstrøm fra det Svenske kokkelandslaget lager en spennende meny kun basert på lokale råvarer med tilhørende drikkepakke. Men det serveres ikke bare lokal mat og drikke denne kvelden. Dere får være med på premieren av vårt helt nye mat-teater med «Søstrene på Skauen» sammen med dyktige folkemusikere i Numedal spel- og danselag.

Har du ikke hørt om Søstrene på skauen? Det er en utrolig historie. For over 400 år siden krøp nemlig Søstrene ut av berget på Bærumskanten på den tiden Christian Kvart drev jernverk der.  Da kongen flyttet virksomheten til Kongsberg, dro Søstrene etter og derfra tuslet de langs slepa til Numedal og inn i Trillemarka. De kan fortelle mye om livet på gårder og setre og bergverk som de har opplevd gjennom et veldig langt liv, samt lokalhistorie og Norgeshistorie – på rappkjefta vis og med glimt i øyet.  De trives særlig godt i festlig lag med staute karer, og gjerne en liten dram attåt. Vi tror dette blir spektakulært, kanskje litt vulgært men helt sikkert en minnerik og morsom opplevelse.

Festivalrestauranten med mat-teater foregår i teltet ved siden av kommunehuset i Rollag.

På festivalområdet utenfor Rollag stasjon rett vis à vis er det kafe med bla. kaffe, kling, ferske winerbrød, snacks og småretter samt alle rettigheter til godt i glasset, og veldig kortreist skummende drikke fra virksomheten i venterommet på stasjonen.

Torsdag 25. juni kl. 17.00 og 20.00 er bedriftsdag som bestilles på brave@storaas.no

Lørdag 27. juni kl. 17.00 og 20.00 er åpen for alle.  Kjøp billett her.

Matfestivalen samles i år i Rollag sentrum i hjertet av Numedal.  Da blir det kortere vei for de fleste 🙂

Åpningstider Matfestivalen alle dager:

 

Torsdag 25. juni:

  • 17.00 og 20.00 – Lokalmatrestaurant med mat-teater
  • 16.00-21.00 – Salgsboder lokalmatmarked

 

Fredag 26. juni:

  • 12.00 – 18.00 – Salgsboder lokalmatmarked
  • 19.00  – Konsert med Donkeyboy på spor 3, Rollag Stasjon
  • 22.00  – Konsert med Valkyrien Allstars på spor 3, Rollag Stasjon, aldersgrense 18 år

 

Lørdag 27. juni:

  • 11.00 – 21.00 – Salgsboder lokalmatmarked
  • 11.00 – 24.00 – Festivalcafè med litt underholdning
  • 17.00 og 20.00 – Lokalmatrestaurant med mat-teater

 

 Søndag 28. juni:

  • 11.00 – 16.00 – Salgsboder lokalmatmarked
  • 11.00 – 16.00 – Festivalcafè med litt underholdning